Jag fick hjälp med att fräscha upp torpet

God morgon önskar jag till alla mina läsare här på bloggen där jag hoppas att ni ska tycka om att läsa om mitt sommartorp och några av mina ”projekt” med torpet. Det är en underbar sommarmorgon ute. Jag sitter i bersån och dricker morgonkaffe. Fåglarna kvittrar för fullt och jag önskar att ni läsare, kunde få uppleva denna underbara plats här och nu. Fåglarna kvittrar och himlen är klarblå. Detta torp-paradis beläget strax utanför Gävle, vid kusten i Gästrikland är en riktigt vacker sommaridyll. Det blir nog också ett dopp i havet senare idag.

När jag ärvde torpet för ett par år sedan var det vissa saker som behövdes åtgärdas omgående. Jag kom i kontakt med MM GlasBygg i Gävle som hade exakt rätt kompetens inom fönsterbyte och skorstensrenovering som jag behövde hjälp med. Det är inte alltid lätt att navigera ibland företagen och hitta den firma som skulle passa bäst. Att mitt val föll på MM GlasBygg AB berodde på att det var ett ganska litet företag, med en snickare, en murare och en glasmästare anställda.  Företaget har funnits sedan 2013 och utlovade att hjälpa mig till dess att jag var helt nöjd med arbetet. Den gamla murade skorstenen behövde en rejäl översyn. Det var bland annat sprickor i skorstenen och ibland när jag lagade mat tyckte jag att det rykte in. Jag kände mig helt trygg i att överlåta arbetet till MM GlasBygg AB då deras kompetens är rätt till just detta arbetet. Resultatet blev strålande och jag kunde inte ha blivit mer nöjd med denna skorstensrenovering i Gävle!

Detta torp hade fler brister.  Inte så konstigt med tanke på att det är över hundra år gammalt, och dåligt eftersatt med underhåll. Bland det som behövdes åtgärdas förutom skorstenen, behövdes samtliga gamla tvåglasfönster bytas ut. Fönstren var inte energisnåla, karmarna hade ruttnat och det drog kallt inne i torpet. Eftersom MM GlasBygg är specialiserade även på fönster och fönsterbyte i Gävle fick de uppdraget att byta ut fönsterrutorna. Nu stoltserar torpet med nya energisnåla treglasfönster som ändå passar in i husets fasad utan att bryta av mot stilen. Jag känner mig så nöjd med den hjälp som jag fick av dem inom fönsterbyte i Gävle!

När jag sitter i bersån, ibland syrenbuskar och äppleträd som behöver beskäras (jodå – beskärningen av träd och buskar det klarade jag så galant själv, det blir ett projekt att ta tag i till hösten) slår det mig hur fin-fint slutresultatet blev. Nästa sommar planerar jag att bygga ett helt nytt badrum i torpet. Nja, inte jag själv då. Även detta totalentreprenaduppdrag lämnar jag med trygg hand till MMGlasBygg i Gävle.